divendres, 21 de setembre del 2012

La recepta de la setmana



Galetes de civada i xocolata

Ingredients:
125 g de mantega a temperatura ambient
70 g de sucre morè
150 g de flocs de civada
un pessic de sal
5 g d'essència de vainilla
300 g de farina
175 g de xocolata fondant
5 g de bicarbonat sòdic
2 ous 
30 g d'aigua de flor de taronger

Preparació:
Barregem la mantega, el sucre i l'essència de vainilla en un bol gran. Afegim els ous batuts amb un pessic de sal, l'aigua de flor de taronger i la civada. Barregem bé i incorporem la farina, prèviament tamisada, amb el bicarbonat.
Fonem la xocolata al bany maria o al microones, amb comte de que no es cremi. S'ha de procurar que no superi els 45 o 50ºC de temperatura. Aboquem la xocolata sobre la massa elaborada i tornem a barrejar fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
Deixem reposar la massa de les galetes a temperatura ambient durant una hora aproximadament.
Preescalfem el forn a 175ºC i comencem a donar forma a les galetes. 
Fem boletes de la mida d'una nou les aplanem una mica i les col·loquem en una safata de forn. Cal deixar separació entre elles ja que possiblement creixeran durant la cocció.
Fornegem durant 10 - 15 minuts depenent de la mida de les galetes i de si ens agraden més o menys cruixents. L'interessant és que el cor de les galetes quedi una mica tendre.
Quan estiguin llestes, retira les galetes del forn i col·loca-les amb comte sobre una reixeta per que es refredin ràpidament.
  
Bon cap de setmana i que vagi de gust!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada