divendres, 7 de setembre del 2012

La recepta de la setmana

Gratinat de Mill, carbassó i ceba

Un plat complert, amb les proteïnes d'excel·lent qualitat biològica que proporcionen els ous, la fibra de la verdura i  i els hidrats de carboni del mill.

Ingredients per a 4 persones:
2 tasses de mill
3 cullerades de salsa de soja
1 carbassó
2 cebes
4 ous
4 cullerades d'oli d'oliva
50 g de formatge Emmental ratllat
sal i pebre

Preparació:
Bull el mill seguit les instruccions del paquet i reserva'l després d'amanir-lo amb la salsa de soja.
Fes tiretes fines amb el carbassó i talla la ceba a dauets. Dora la ceba en una paella i després afegeix el carbassó uns 2 o 3 minuts més. Passat aquest temps, rectifica de sal i prebre i reserva.
Fes un remenat amb els ous.
Unta una safata de forn amb oli, i amb l'ajuda d'un motlle tubular, posa una capa de verdures, al mig l'ou, i acaba amb el mill ben aixafat. Retira el motlle, escampa el formatge ratllat al damunt i gratina-ho al forn uns 10 minuts.

* Aquest plat es pot fer amb qualsevol verdura: pastanaga, albergínia, col, pebrot etc...

Bon cap de setmana i que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada