dilluns, 10 de setembre del 2012

El Mill (mijo)

El mill és un dels cereals que en orígen no conté gluten, igual que l'arròs i el blat de moro.
El seu gust deliciós i les seves aplicacions culinàries són pràcticament desconegudes en els països d'Occident.
Tot i així, és fàcil de cuinar, versàtil i molt interessant des del punt de vista nutricional.
Presenta una extraordinària riquesa en ferro i magnesi i per tant resulta molt recomanable tant en èpoques de creixement com per a la dona en edat fèrtil igual que per els esportistes.
És molt energètic, 100 g (el que correspon aproximadament a una tassa) aporten fins a 342 Kilocalories.
Es pot cuinar de la mateixa manera que altres cereals com per exemple l'arròs,  amb verdures, carn o peix.
També és una bona opció barrejar-lo amb llegums ( mongetes seques o llentíes), per aconseguir una bona qualitat proteica a partir de fonts vegetals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada