divendres, 24 de gener del 2014

Més idees per a iniciar una dieta

Seguim amb idees per perdre pes de manera saludable i duradora.
Per a això, abans de començar la dieta pròpiament dita hem de començar per obrir les vies d'eliminació, cal depurar fetge i ronyons ,després ja es pot passar a una segona fase del pla aprimant que consisteix a aconseguir la motivació i l'ànim adequats per posar data d'inici a la dieta. 
És millor començar quan un estigui convençut que és el moment adequat , perquè els fracassos successius en el nostre intent d'aprimar van minvant la nostra autoestima i fan cada vegada més difícil tornar a intentar-ho. Aquest procés de motivació pot durar només un parell de dies o un parell de setmanes , depenent de cada persona , però cal donar-se un temps per escollir quan començar i per preparar-se per a això , tenint en compte que només hauríem d'iniciar la dieta per aprimar quan estiguem en un bon estat d'ànim , convençuts que la volem fer i en unes condicions personals i laborals adequades .
Per ajudar-nos en aquest procés , es pot recórrer a un aliat que no falla mai : un suplement de triptòfan amb vitamina B6 . El triptòfan és un aminoàcid essencial , és a dir que no pot ser sintetitzat per les cèl · lules humanes i que per tant , ha de ser subministrat per la dieta. Necessitem triptòfan per produir serotonina que és un neurotransmissor que estabilitza l'estat anímic i millora l'humor , que ajuda a agafar el son normalitzant el ritme son- vigila , que disminueix la gana i que ajuda a controlar l'ansietat i les ganes de menjar hidrats de carboni de forma compulsiva . Amb l'alimentació habitual solem ingerir uns 800 mg de triptòfan (present en llet , formatges , plàtans , carn , ous , bacallà , pipes de gira-sol , etc . ) . Però necessitem duplicar aquesta dosi si volem tenir un efecte beneficiós en el nostre estat d'ànim i reduir l'ansietat pel menjar . Per això des d'almenys una setmana abans de començar una dieta per aprimar - i si pot ser prescrita per una dietista - , és recomanable començar a prendre dues càpsules de triptòfan amb vitamina B6 per esmorzar i dues en el sopar . Això ajudarà també a deixar el mal hàbit de picar entre hores ia controlar l'ansietat . La vitamina B6 va bé perquè afavoreix la transformació del triptòfan en serotonina i garanteix així els efectes de control de l'ansietat i de la gana . A més , una dosi adequada d'aquesta vitamina ajuda també a controlar el desig compulsiu pels dolços . La presa de triptòfan i vitamina B6 hauria de continuar durant tot el pla aprimant .
En aquesta segona fase prèvia a qualsevol dieta , també és recomanable regular el trànsit intestinal , cosa bàsica no només si volem tenir un ventre pla, sinó també per gaudir d'una bona digestió i d'una bona salut general . Per assegurar una bona neteja de còlon es pot recórrer a un laxant a base d' àloe que contingui aloïna amb acció laxant . Es pot prendre a la nit ( d'1 a 2 càpsules segons cada cas ) per aprofitar el reflex natural matutí de defecació ja que els seus efectes es noten a les 8-10 hores . La meva recomanació és que es prengui aquest àloe laxant només durant 10 dies i després, un cop iniciada la dieta , prendre un suplement de fibra soluble saciant que a més de regular el trànsit , ens ajudarà també a controlar la fam .
Després d'aquesta segona fase preparatòria , ja estaríem llestos per iniciar una dieta aprimant , que com sempre dic , hauria de ser dissenyada i supervisada per una dietista per evitar mancances nutricionals i assegurar l'èxit .
Text: Tareixa Enríquez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada