dimecres, 15 de gener del 2014

Pla drenant per a després de festes

Ara és l'hora de començar amb les dietes, però abans de començar, hem de dedicar la primera etapa a estimular el bon funcionament del fetge i els ronyons.
Fer una neteja a fons d'aquests dos òrgans excretors no només promou una bona salut física sinó també un millor estat d'ànim que reforça la nostra voluntat per canviar els hàbits i ajuda a perdre kilos de forma més ràpida.
El fetge actua com un laboratori encarregat de transformar les substàncies tòxiques en substàncies inofensives que es poden eliminar fàcilment. Mitjançant els ronyons i de les vies urinàries el nostre cos elimina les substàncies innecessàries que es formen en el procés metabòlic.
Per ajudar en la tasca depurativa al fetge i als ronyons, hi ha tres plantes o verdures: la carxofa, el card marià i la dent de lleó.
Les propietats beneficioses de la carxofa es deuen sobretot a una substància anomenada cinarina que actua  sobre les cèl·lules del fetge aumentant la producció de bilis, i sobre el ronyó, incrementant la producció d'orina.
La Dent de Lleó estimula la funció hepàtica i biliar, actua com a laxant suau, i resulta diurètic evitant la retenció de líquids.
El Card Marià, és ric en silimarina, una potent substància capaç de regenerar el fetge, i altres que estimulen els sucs gàstrics i milloren la circulació.

La carxofa es pot incloure en els menús diaris com a verdura bullida, al forn o a la brasa, la dent de lleó es pot afegir fresca en amanides o bé en extracte, igual que la carxofa. El card marià el podem prendre en càpsules.

Un bon pla depuratiu per començar una dieta de control de pes seria:
* Prendre en l'esmorzar un got de suc de taronja i aranja (meitat i meitat) amb 10 gotes d'extracte de dent de lleó i dues càpsules de carxofa.
* Mitja hora abans de dinar, prendre un got de suc de llimona disolt en brou vegetal i dues càpsules de card marià.
* En el berenar, 10 gotes d'extracte de dent de lleó amb una infusió.
* Abans de sopar, prendre dues càpsules de carxofa amb un got d'aigua.

A més, en aquesta primera fase, hem de començar a reduir una mica les racions i a privilegiar els següents aliments:
* Proteïna animal procedent únicament de peix, ous i ocasionalment de carns blanques.
* Aliments crus com la fruita (2 racions al dia) i amanides (només al migdia) que incloguin verdures com api, créixens, ceba i julivert.
* Cereals integrals com l'arròs, el mill i la quinoa.

Si mengem fora de casa i ens resulta complicat seguir el pla drenant, podem recórrer a algun xarop que contingui carxofa i altres plantes medicinals drenants. Cal prendre'n una cullerada 3 cops al dia o bé dissoldre les tres cullerades en un litre d'aigua i anar bebent durant el dia.

Seguint aquest pla drenant inicial, serà més fàcil començar una dieta de control de pes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada