divendres, 22 de febrer del 2013

Tens dolor articular?

Si tens dolor articular, nosaltres et proposem alternatives naturals i efectives per a tractar-lo:



HARPAGO: l'arrel d'aquesta planta redueix la inflamació gràcies a un principi actiu anomenat harpagosidol que inhibeix el mediador químic que la produeix. Es molt útil en casos d'artrosis i artritis i la seva acció antiinflamatoria ha sigut probada fins hi tot en les articulacions grans com els genolls. La millor forma de prendre-ho és en forma d'extracte, sola o combinada amb altres plantes antidolor. Es pot prendre un vial al día, o en cas molt necessari, fins a tres.
 
ARGILA VERDA: per la seva acció descongestionant, l'argila verda també port ser útil sobre tot en les inflamacions com inflor i calor local. S'ha d'aplicar l'argila (si s'utilitza la que ve en tub ja llesta, va millor), directament sobre la zona afectada amb un gruix de mig centímetre, deixant-la actuar entre uns 15-30 minuts tapada amb una mica de cotó. Llavors es retira amb aigua tèbia. Es poden fer dues aplicacions diaries, al matí i a la tarda.

ÀRNICA + OLI ESSENCIAL DE ROMANÍ: per fer massatges, descongestionar i calmar les articulacions doloroses, es pot utilitzar una crema d'àrnica a la que hi afegim 4 gotes d'oli essencial de romaní. En el cas de les articulacions dels dits de les mans, a més a més d'un massatge suau, es poden fer també suaus estiraments, per alliberar la pressió de l'articulació i alleujerar així el dolor.
 
CURCUMA: aquesta planta de la tradició ayurvèdica i que la utilitzen com espècie, té també una gran utilitat per l'artritis i reumatismes, ja què inhibeix els enzims que participen en la síntesi de les substàncies inflamatòries. Pots utilitzar-la com a condiment en arrossos, sopes i carns, però per aconseguir un efecte antiinflamatori més ràpid, podem prendre-les  en càpsules que es venen en botigues de dietètica.
 
OMEGA 3: si es pren un suplement d'omega 3 procedent del peix blau o de fonts vegetals com les llavors de lli, algues, etc... ajuda a reduir la inflamació i per tant el dolor articular. S'han de prendre entre 2 i 6 perles d'omega 3 al día.
 
MAGNESI: aquest mineral que té un efecte calmant i relaxant muscular, es pot prendre en forma de comprimits de quelat de magnesi ja què s'absorbeix més fàcilment i dels que se n'ha de prendre entre 2 i 4 comprimits diaris.
 
UNGLA DE GAT: aquesta planta utilitzada tradicionalment al Perú, te també un gran efecte antiinflamatori molt útil, que aconsegueix la baixada de la inflamació i del dolor i en alguns casos, la recuperació funcional de l'articulació afectada. Es pot prendre en comprimits. 

GLUCOSAMINA I CONDROITINA: són dos complements dietètics naturals d'efecte antiinflamatori  i es treuen dels cartílegs de tauró i de ratjada, encara que també existeixin d'origen vegetal. Poseeixen substàncies que inhibeixen als mediadors inflamatoris, i que a més a més de tenir un efecte antidolor inmediat, contribueix a millorar el cartíleg a llarg plaç. Es pot prendre en forma de càpsules.
 
GELATINA O COLAGEN HIDROLITZAT: és un veritable lubricant per les articulacions, que s'hauria de prendre de forma continuada per tenir-les flexibles i en forma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada