dilluns, 14 de gener del 2013

La farina d'arròs.

La farina d'arròs, s'obté de l'arròs glassejat  o perlat, que es mol fins a aconseguir una consistència de pols fina.
Degut al tipus de composició del gra d'arròs, la seva farina poseeix unes qualitats que la diferencien de la resta de farines. En primer lloc, te un contingut molt baix en proteïnes i no conté gluten.
També te propietats astringents i un alt contingut de midó, d'un dels tipus que es digereix millor, per això és un dels aliments més adequats per a tractar processos diarreics i altres molèsties digestives.
Com a ingredient culinari, aquesta farina és perfecte per espessir salses i cremes, preparar arrebossats i fer tempures. I a més és de les que menys aigua i oli absorbeix, obtenint resultats més fins, cruixents i menys calòrics.
També es pot fer servir per elaborar pans de pessic i masses esponjoses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada